Fietsen

Op de fiets door De Helderse Duinen

Of je nu 5, 10 of 30 kilometer wil fietsen: een tocht door De Helderse Duinen laat je kennis maken met een uniek stukje natuur. En dat is puur genieten!

Bezoekers kunnen een gratis fietsroute bij De Helderse Vallei ophalen, waarin fietsroutes staan beschreven van 12, 18 en 26 km die leidt langs diverse mooie plekken in Den Helder. Deze fietsroute is ook verkrijgbaar met opdrachten voor kinderen voor onderweg!

Op het parkeerterrein van De Helderse Vallei bij de stoplichten staat een bord van het Fietsknooppuntennetwerk, dit is knooppunt 2. Hiermee kunnen bezoekers een eigen route door Den Helder en omstreken uitstippelen. Ook de Landelijke Fietsroute (LF1) loopt door Den Helder.

De meeste mensen denken dat de kans op overstromingen bestaat in Nederland. Toch denken ze niet dat hun eigen huis zou kunnen vollopen met water! De gevolgen van klimaatverandering zijn nog niet helemaal te overzien. We moeten echt rekening houden met wateroverlast! Hoe zit dat in Den Helder en wat wordt daar aan gedaan en door wie? Fiets de 'Fietsspeurtocht klimaat & water' (20 km) en ontdek het zelf.

Beleef De Helderse Vallei