Strand

Proef de zilte zeelucht

Even het pad van De Helderse Duinen verlaten om heerlijk even uit te waaien op het Helderse Strand.

Met ruim 7 kilometer strand, van Huisduinen tot en met Julianadorp aan Zee en maar liefst 3 blauwe vlaggen die staan voor de schoonste stranden, is het goed toeven op de Helderse stranden.

In de buurt van Fort Kijkduin ligt het strand van Huisduinen op steenworp afstand: de meest noordelijk gelegen strandopgang van het vaste land van Nederland. Het strand van Huisduinen is een rustig familiestrand voorzien van een strandpaviljoen.

Achter de Grafelijkheidsduinen en recreatiebos Donkere Duinen vindt u strandslag Donkere Duinen die alleen lopend of per fiets te bereiken is, in de volksmond ook wel bekend als opgang Hengstepad.

Strandslag Falga is een erg rustige strandopgang met een mooi breed en wit strand. Het linkerdeel van de opgang, tussen paal 4.09 en paal 5, is bestemd voor naaktrecreatie.

Strandslag Julianadorp is de grootste en meest bekende strandopgang van Julianadorp aan Zee. Op het strand is een groot paviljoen aanwezig, er is een bewaakte strandpost en voor de echte liefhebbers is het hier mogelijk om op het strand te logeren in één van de strandhuisjes van het nabijgelegen Beach Resort - Landal Greenpark.

Beleef strandexploitatie