Wandelen

Geniet van de natuur op z'n mooist!

Een glooiend grijs duinlandschap met het ruisen van de zee op de achtergrond. Goed voor een meer dan prettige wandelomgeving

Natuurlijk kun je er voor kiezen om het gebied al zwervend te ontdekken. Bij bezoekerscentrum De Helderse Vallei vind je gratis folders met wandelroutes door het bos de Donkere Duinen (2,2 of 4,3 km), een andere route gaat door de duinen en over het strand (4,1 of 9,4 km) en de derde route loopt door natuurgebied Mariƫndal (3,5 km). In de folders is een plattegrond van de routes opgenomen, de routes zijn niet bewegwijzerd in de natuur.

Natuurlijk kunt u Den Helder ook ontdekken door het Noord-Hollandpad te wandelen. Deze gemarkeerde langeafstands wandelroute loopt van De Cocksdorp op Texel naar Huizen in Het Gooi. De etappe Den Helder-Julianadorp heeft een lengte van 15 km waarbij gestruind wordt door bollenvelden en kwelderduintjes.

Bij De Helderse Vallei vind je bordjes die je leiden langs de route van het Waddenwandelen. Waddenwandelen is ruim 1200 kilometer wandelplezier aan weerszijde van Werelderfgoed Waddenzee.

Beleef De Helderse Vallei